Serik bercinta?

Penulis : Norliza Abd Razak

Bila sebut aje pasal C.I.N.T.A, saya pasti setiap diantara kita akan tersenyum tak kiralah senyum tanda gembira ke, senyum sinis ke ataupun senyum kambing teringat kat si dia…hahaha!!! Tapi ada juga yang bila sebut je pasal C.I.N.T.A..mak oi..cepat-cepat tutup telinga, kalau tak pun terus berdiri dan kata “please stop it!!”..hehe..apa yang anda terfikir dan bermain-main in your mind guys… Kalau saya, bila berhadapan je dengan situasi teman-teman yang sebegini, pasti dalam hati saya berbisik “erm, adalah sejarah silam tu…” kadang-kadang rasa nak tergelak gak tengok teman-teman rapat yang pada saya cukup TEGAR jadi lemah-longlai bila orang bertanya pasal kisah cinta mereka yang tak kesampaian…kekekeke!!!

Hebat betul kesan bila kita gagal dalam bercinta ni kan.. ye lah, bayangkan sebab cinta tak kesampaian, ada yang sanggup bunuh diri kononnya patah hati!!!blueks (singkat sungguh akal manusia camni kan…) ada plak tu konon-konon melarikan diri nak ubat hati yang lara haha!!!(kalau pergi bercuti je, it’s ok beb!!!nak ikut gaks!!) dan paling sadis saya rasa, bila ada yang sampai ke tahap serik nak bercinta lagi, dah tertutup pintu hati plak katanya…huhu!!!alahai…sedih kan bler ade teman-teman kita yang cakap camtu kalau saya jadi lelaki, lagilah saya sedih sebab satu “bunga” awal-awal lagi dah tarik diri sebelum ada yang sudi menyunting kakakakaka!!!

Hello guys…janganlah camni..gagal sekali dalam bercinta, tak bermakna kita akan gagal dan gagal lagi tau…baru sekali bebJ kalau dah berkali-kali gagal pun, apa salahnya…hehe!!!bukan ker kegagalan tu awal daripada kejayaan…lalalala!!! Tentu ada diantara u all yang dok cakap “eh, budak ni tak pernah gagal dalam cinta die kot..tu yang bley cakap macam ni.. ”…hahaha!!! BOHONG ITU DOSA (iklan kat channel Indonesia..hehe)..so, saya tak berani nak tipu…for ur info guys, saya dah berkali-kali putus cinta.

Tapi rasa-rasanya setakat ni blom pernah plak saya wat kenyataan serik nak bercinta lagi..sedih memanglah sedih tapi life must go on..so gwe tetap makan dengan seleranya!!!!hahaha!!! Pada saya, gagal dalam bercinta taklah seteruk mana sampai kita nak bermati-matian bersedih. Sedarlah yang hidup kita ni sekali je, nape plak nak menjatuhkan hukum sampai menolak kehadiran cinta kan…takde maknanya.

Berapa jauh kita nak lari daripada kenyataan yang setiap insan perlukan cinta…huhu!!!Tapi perlu diingat, takde cinta yang boleh menandingi cinta Tuhan yang satu…..kalau anda rasa kecewa setelah beberapa kali dikecewa, sedih kerna blom jumpa soulmate anda dan terasa serik nak mencari cinta….”jangan biarkan diri anda diselubungi misteri”…hahahaha!!! Carilah ilmu daripada yang dah berpengalamanJ Tak perlulah malu sebab anda sememangnya berhak tahu!!!!

Tinggalkan Pesan anda

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: