Cinta sejati ku ….

by : Nurulazida Zainol Nurul

 

Ceritanya begini… saya dah lama kenal dengan boyfriend saya ni, dah hampir 4tahun tetapi baru 2tahun lepas je kami bercinta. Cinta yang betul2 bercinta la….then kami bertunang pada tanggal 11.03.07…..saya sangat mencintai dia, dia pun sama gak cuma kadang-kadang je ada salah faham sikit tu sebab orang lain…
Saya ni jenis yg cemburu juga tau, tapi bertempat la cuma sometimes cemburu saya tu, cemburu buta! …normal la bagi perempuan yg waras kan?

Kami ni banyak perbezaan tetapi yang paling ketara, saya ni banyak cakap tetapi boyfriend saya tu sangat pendiam. Saya pulak suka suasana bising tetapi dia suka sunyi-sunyi. Namun itulah yang membuatkan kami bahagia… Selalunya apabila orang melihat telatah dan cara kita orang bercinta memang macam budak-budak. Tak nampak matang langsung, tapi kami happy dgn cara kami ni…tak kisah la apa orang nak kata…

You know, saya dah banyak berubah kerana CINTA, mungkin itulah yang dikatakan cinta sejati. Saya pun tak tau kenapa, tapi saya jadi seorang pencinta yg setia! Saya berubah menjadi seorang yang boleh menerima segala kritikan, kalau dulu mesti marah-marah kalau ada orang yang kritik saya tapi kini saya betul-betul dah berubah. Betul juga kata orang, manusia akan berubah kerana cinta… Kekasih saya juga semakin berubah sekarang ni. Dia dah jadi lebih baik dari dulu…

“Ahhh…semuanya kerana cinta!” Saya rasa betul-betul happy dan amat berharap agar semua ini akan terus kekal selamanya…kerana kami amat saling cinta menyintai…

To me…cinta bermakna kita kena terima segala kelebihan dan kekurangan pasangan kita dan jangan sesekali membandingkan dia dengan yang lebih baik, lebih kaya, lebih hensome atau apa saja…terimalah pansangan kita sebagaimana CINTA bermula…kerana penerimaan tanpa syarat membuktikan kita benar-benar jujur dan menyintainya sepenuh hati… itulah Cinta Sejati ku!

 

Tinggalkan Pesan anda

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: