Cinta, Keluarga dan ….

Catriona RossBercakap mengenai cinta dan keluarga, pasti ramai yang mengeluh…. Ada yang terpaksa berpisah kerna akur dengan pilihan keluarga, ada yang bercinta diam-diam walaupun ditentang oleh keluarga.

Namun ada yang BERANI, sanggup tinggalkan keluarga dan lari mengikut teman lelaki!!

Teringat saya beberapa kisah yang terpapar di dada-dada akhbar tentang remaja yang hilang tetapi rupanya lari mengikut kekasih hati!!!! Masya-Allah, cinta belum ke mana, sudah melupakan ibu bapa, adat dan AGAMA.

Kekadang terfikir di hati, mengapa ada remaja sanggup meninggalkan ibu bapa dan keluarga yang berbelas tahun menjaga kita. Bayangkan perasaan ibu yang mengandungkan kita, bapa yang mencari rezki mengisi perut keluarganya….. Jerih-perih si ibu menjaga kita semasa sakit demam….. penat lelah bapa menyekolahkan kita agar menjadi insan berguna…. Tidak terlintaskah walau sekelumit dalam diri anak itu betapa merananya hati si ibu merayu kepulangannya. Tidak terfikirkah si anak, gelisah yang melanda jiwa si ayah ke hulu hilir mencari si anak yang entah ke mana.

Fikirkan sejenak, wahai teman-teman. FIKIRLAH!!…Cinta memang ASYIK…. Cinta memang INDAH!!…Namun, wajarkah kita meninggalkan keluarga demi seorang LELAKI???

Iklan

Tinggalkan Pesan anda

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: