Cemburu Buta

 

by : Norliza Abd Razak

Cemburu ni memang sinonim kan dengan L.O.V.E. Mungkin ada antara u all semua yang rasa cemburu tu memanglah sesuatu yang WAJIB ada pada setiap pasangan kan…tapi, maaf yer kalau saya katakan saya tak sependapat dengan u all…kikiki!!Aduh, saya cukup tak suka dengan orang yang sifat semulajadinya penuh dengan CEMBURU…apatah lagi kalau cemburu tu cemburu buta!!!

Iyerk…rimas kalau dapat partner macam ni kanL Bayangkan setiap kali jumpa pasti bertengkar mende yang sama…kononya si dia nampak kita berdua-duaan dengan someone, nampak mesra plak tu!!…tak sama katanya kalau kita lagi bersama dengannya…dan berkali-kali jugaklah kita bertegang urat menyatakan perkara sebenar padahal sebenarnya, tiada ape-ape pun yang patut dicurigakan…dasar SI CEMBURU BUTA!!!!!

Pengalaman cinta saya yang lepas tak lari gak daripada masalah cemburu buta ni…dan tak perlulah saya nak malu-malu nak ngaku yang we all clash pun sebab saya tak tahan dengan partner saya yang mana CEMBURU nya…Ya Ampun,huh!!!!bley giler kalau saya terus bercinta dengan dieJ muahaha!!!! Bayangkan, cemburu partner saya tu bukan je setakat dengan kawan-kawan lelaki saya (saya memang ramai kawan lelaki daripada zaman skool lagi…..yang menggelikan tekak saya sampai rasa nak mual tu dengan kawan-kawan gurl saya pun dia nak cemburu!!!! Eh,logic ker ek????

Kononnya, saya lebih suka habiskan my time dengan kawan-kawan gurl saya ni daripada dia..kalau nak shopping jarang sangat nak ajak dia (memang pon!!!x best langsung ajak lelaki shopping!!) , kalau tak jumpa dia sehari tak ape tapi katanya kalau saya tak jumpa dengan my frenz ½ hari tak boleh plak…hahahaha!!! Cuba u all ada kat tempat saya, ape reaksi u all bila dapat partner camni???? Ade rase mcm nak giler x???hehehe….Mula-mula saya diamkan je perangai partner saya ni dan buat jelah apa yang die nak ..tapi lama-lama saya rasa cam…Oh My God!!!napa plak saya nak biarkan diri saya ni yang dah sah-sah merdeka sejak azali ni kene kongkong dan diatur dengan orang lain (bukan my hubby pon kan…huhu!!)…banyak cantik!!!hahaha….Akhirnye, we all clash nampak tak wajah kegiranganku ini….hehehe!!!Of courselah…terlepas dari LELAKI PSIKO!!!!

Tapi, ada gak yang rasa hepi bile partner diorang kuat cemburu..CEMBURU TANDA SAYANG katanya…huhu!! Sampai ade yang sanggup berpakat dengan teman-teman sendiri semata-mata nak buat partner mereka cemburu…haha!! U all gelak ek??Hello…memang ade tau orang camni..But, not for me lah. Bagi saya nak “create story” just nak lihat sejauh mana sayangnya partner saya pada saya tu….ah!!buang Karen!!! Tapi, kalau u all rase ni cara terbaik nak tau partner u all sayang tak dengan u all…just go ahead my dear frenz

Tinggalkan Pesan anda

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: